ΥΓΕΙΑ

Τα μυστικά για το σωστό καθάρισμα του ψυγείου

Αυτά είναι τα βήματα για να απομακρύνετε βακτήρια και μύκητες

Αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε με αυτό. Και μία από τις ασχολίες μας μπορεί να είνα το καθάρισμα του ψυγείου, το οποίο έχει τον τρόπο του, ώστε να καθαριστεί σωστά. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως το ψυγείο είναι ευάλωτο σε βακτήρια και μύκητες, οπότε είναι επιβεβλημένο να καθαρίζεται σχολαστικά

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Πώς να καθαρίσετε τα συρτάρια και τις σχάρες

Αφαιρείτε τις διαχωριστικές σχάρες και τα συρτάρια και τα πλένετε με άφθονη σαπουνάδα (χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πιάτων) ή με νερό και μαγειρική σόδα. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα.

Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου

Μπορείτε να το πλύνετε με νερό ή ξύδι. Ή με νερό και μαγειρική σόδα. Συγκεκριμένα, σε 4 περίπου λίτρα ζεστό νερού ρίχνετε ένα φλιτζάνι ξύδι. Ή σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό ρίχνετε  2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Πλένετε με σφουγγάρι, όχι με την πλευρά που είναι το σύρμα. Και κατόπιν σκουπίζετε.

Πώς να καθαρίσετε τα λάστιχα στην πόρτα

Τα λάστιχα είναι ένα σημείο που πιάνουν αρκετή βρώμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Πώς να καθαρίσετε το εξωτερικό

Μπορείτε να το καθαρίσετε με σαπουνάδα από απορρυπαντικό πιάτων.

Πηγή: baby.gr

Categories
ΥΓΕΙΑ