ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεράστια κυβερνοπειρατεία: Κινέζοι στρατιωτικοί έκλεψαν δεδομένα από τους μισούς πολίτες των ΗΠΑ

Τέσσερις Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορούνται για κυβερνοπειρατεία σε εταιρία κολοσσό των ΗΠΑ, έκλεψαν δεδομένα από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες.

Πρόκειται για «μια από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην ιστορία», με περίπου 145 εκατομμύρια θύματα στις ΗΠΑ, εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζουμε στην κινεζική κυβέρνηση ότι έχουμε τη δυνατότητα να άρουμε την ανωνυμία στο Ίντερνετ και να βρούμε τους πειρατές που η χώρα αναπτύσσει τακτικά εναντίον μας.

Ο Βου Ζιγιόν, ο Ουάνγκ Τσιάν, ο Σου Κε και ο Λιου Λέι είναι μέλη μιας μονάδας ερευνών του κινεζικού στρατού. Την περασμένη εβδομάδα τους ασκήθηκε δίωξη στην Ατλάντα για σύσταση συμμορίας με στόχο τη διάπραξη διαδικτυακής απάτης, οικονομικής κατασκοπείας και απάτης στον τομέα των επικοινωνιών. Κατηγορούνται ότι το 2017 εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιούσε ο πιστωτικός κολοσσός Equifax.

Έκλεψαν δεδομένα από τους… μισούς Αμερικανούς πολίτες

Η εταιρεία αυτή συλλέγει προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών που ζητούν να τους χορηγηθεί πίστωση. Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, οι τέσσερις Κινέζοι έκλεψαν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης περίπου των μισών Αμερικανών πολιτών.

Τον περασμένο Ιούλιο η Equifax δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 575 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσει διάφορες έρευνες που συνδέονταν με την συγκεκριμένη κυβερνοπειρατεία, εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκε ο πρόεδρός της, Ρίτσαρντ Σμιθ.

pronews.gr

Categories
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ