TABOO

Εσείς αναπνέετε σωστά την ώρα του sex;

Οι σεξολόγοι εξηγούν πως πρέπει να δώσετε περισσότερη σημασία στο πως αναπνέετε την ώρα της ερωτικής επαφής, γιατί μπορεί οι λάθος αναπνοές να σας στερούν την απόλαυση.

Πολλοί (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες) όταν πλησιάζουν στον οργασμό ή και την ώρα του σεξ έχουν την τάση να κρατούν την αναπνοή τους.

«Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: η νευρικότητα, ο ενθουσιασμός, ο φόβος σε μια προσπάθεια να εμποδίσετε τους ήχους σας έτσι ώστε να μην ενοχλήσετε τα παιδιά», δήλωσε η σεξολόγος Jessica O’Reilly, προσθέτοντας ότι μπορεί να την κρατάτε απλά και μόνο επειδή «η βαριά αναπνοή που προηγείται και συνοδεύει τον οργασμό αισθάνεται αφύσικη».

Σκεφτείτε πόσο συχνά οι γυμναστές υπενθυμίζουν τους πελάτες τους να μην κρατάνε την αναπνοή τους κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. «Μπορεί να είστε τόσο επικεντρωμένοι στο έργο, που ξεχνάτε να αναπνεύσετε», λέει η O’Reilly.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που το κάνετε, κρατώντας την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να περιορίσετε την ποσότητα του νέου οξυγόνου που ρέει στο σύστημά σας, το οποίο μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό σε ολόκληρο το σημείο. Η μεγιστοποίηση της αναπνοής σας συμβάλλει στην τόνωση της κυκλοφορίας, η οποία είναι «ουσιαστική για τον κύκλο της σεξουαλικής αντίδρασης», εξηγεί η O’Reilly.

«Η ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης του οργασμού.» Αναλόγως με τον λόγο που κρατάτε την αναπνοή σας, για παράδειγμα αν επικεντρώνεστε υπερβολικά στους ήχους που κάνετε, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να βγείτε από το μυαλό σας και σε αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. «Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας να αναπνέει βαθιά και φυσικά μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας εμπειρία», λέει η O’Reilly, της οποίας οι πελάτες ανέφεραν ότι οι «βαθιές, αργές αναπνοές καθιστούν τις οργασμικές συσπάσεις πιο έντονες και πολυάριθμες».

Ταυτόχρονα, δεν θέλετε να επικεντρωθείτε σε μεγάλο βαθμό στο πώς αναπνέετε, κάτι το οποίο μπορεί να διακόψει τη δική σας ροή. Ο σεξοθεραπευτής Ian Kerner, λέει ότι εάν σκέφτεστε έντονα την όλη διαδικασία του οργασμού θα το καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο στο να πραγματοποιηθεί.

Αναγνωρίζοντας όμως ότι η διαφοροποίηση της αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των σεξουαλικών εμπειριών μπορεί να βοηθήσει κάποια άτομα – το κόλπο είναι να επικεντρωθείτε σε αυτό πριν από τον οργασμό σας και όχι κατά τη διάρκεια.

Ένας εύκολος τρόπος για να το συνηθίσετε είναι να δοκιμάσετε βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό που κάνετε, ώστε να γίνεται ασυναίσθητα κατά τη διάρκεια του σεξ. «Προσπαθήστε να κρατήσετε τις αναπνοές σας λίγο περισσότερο για να δείτε πώς αλλάζει τις αισθήσεις», λέει η O’Reilly. Το μυστικό είναι να αναπνεύσετε βαθιά μέσα από το διάφραγμα σας αντί να παίρνετε ελαφριές εισπνοές και εκπνοές μέσα από το στήθος σας.

Μερικοί πελάτες λένε στην O’Reilly ότι καθώς αναπνέουν, απεικονίζουν την αποστολή του οξυγόνου στις περιοχές της πυελικής τους χώρας, το οποίο μπορεί να εντείνει την εμπειρία.

Αν συνειδητοποιήσετε ότι μετά από όλα αυτά προτιμάτε να κρατάτε την αναπνοή σας ή να βρείτε κάποιο σημείο μεταξύ των δύο άκρων, τότε κάντε αυτό που σας βολεύει. «Κάθε εμπειρία μας είναι μοναδική», λέει η O’Reilly. «Μερικές πελάτισσες μου ανακάλυψαν ότι κρατώντας την αναπνοή τους για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργασμό, γι ‘αυτό πειραματιστείτε με διαφορετικά μοτίβα αναπνοής ώστε να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για σας.»

Categories
TABOO