ΥΓΕΙΑ

Να και κάτι που δεν γνωρίζεις για το σεξ!

Το σεξ είναι απολαυστικό και ευεργετικό για την υγεία σου με διάφορους τρόπους. Κατά τη διάρκεια της επαφής με τον σύντροφό σου οι ορμόνες που απελευθερώνονται μειώνουν τους πονοκεφάλους, τα επίπεδα στρες και πολλά ακόμη. Το σεξ μπορεί να κάνει θαύματα για το μυαλό και το σώμα.

Μειώνει τους πονοκεφάλους

Σίγουρα ξέρεις την κλασσική δικαιολογία: “Όχι αγάπη μου απόψε, έχω πονοκέφαλο”! Λοιπόν, τελικά ο πονοκέφαλος είναι λόγος για να κάνεις σεξ και όχι να το αποφύγεις! Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cephalalgia, διαπιστώθηκε ότι το 60% ατόμων που πάσχουν από ημικρανίες ή πονοκεφάλους ανέφεραν μια μείωση στον πόνο όταν είχαν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας και περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με κεφαλαλγία που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν μερική ανακούφιση αργότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί η σεξουαλική διέγερση προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων φυσικών παυσίπονων που διαθέτει το σώμα σου.

Κάνει καλό στη σχέση με τον σύντροφο σου

Το συχνό σεξ κάνει πιο ευτυχισμένη τη σχέση σου ή η ευτυχισμένη σχέση οδηγεί σε συχνότερο σεξ; Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Tennessee μπορεί να έχει την απάντηση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αρνητικά χαρακτηριστικά των συντρόφων, όπως εύκολος εκνευρισμός ή συχνές αλλαγές διάθεσης, που συχνά είναι παράγοντες κινδύνου για χωρισμό, δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να μειώνουν την αίσθηση ικανοποίησης στο δεσμό, αντισταθμίζονται με το συχνό σεξ. Με άλλα λόγια, η συνήθης σεξουαλική επαφή – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση με τον σύντροφό σου και ως εκ τούτου πιο ευτυχισμένη τη σχέση σου.

Μειώνει τα επίπεδα στρες

Έχεις μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση που σε αγχώνει; Σου έχουμε καλά νέα! Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο εβδομάδες έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται με επιτυχία αγχωτικές καταστάσεις. Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Stuart Brody, για το πανεπιστήμιο της Σκωτίας, οι ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενεργοποιούν σημεία του εγκεφάλου μας που δημιουργούν το συναίσθημα της οικειότητας και της χαλάρωσης. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε λιγότερο άγχος και θλίψη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όσον αφορά την καταπολέμηση των ιών, φαίνεται ότι υπάρχει ένα σέξι γλυκό σημείο! Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) αντισωμάτων σε σύγκριση με άτομα που κάνουν σεξ λιγότερο συχνά, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes-Barre στην Πενσυλβανία. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας ενάντια σε ιούς που προκαλούν το γνωστό μας κρυολόγημα!

Πηγή: govastileto.gr

Categories
ΥΓΕΙΑ