MAG +

Ζωντάνεψαν ξανά οι σκηνές στο Δικαστήριο- Πατέρας πυροβόλησε τον γιο του στην Παραμύθα – “Έννα κάμνετε ότι θέλετε; Έννα σε παίξω”

Τραγική φιγούρα η γιαγιά του Οδυσσέα, του θύματος της υπόθεσης

Ένοχος στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας “πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας” έκρινε ομόφωνα σήμερα το Κακουργιοδικείο, στη Λεμεσό, τον 71χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους για το φόνο του 20χρονου γιου του Οδυσσέα, που διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην κοινότητα Παραμύθας.

Ο διαπληκτισμός 

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύματος και θύτη, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

“Έννα κάμνετε ότι θέλετε; Έννα σε παίξω”

Όπως καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο πατέρας πήρε το κυνηγετικό όπλο από το δωμάτιο του και επέστρεψε φωνάζοντας “Έννα κάμνετε ότι θέλετε; Έννα σε παίξω”, πυροβολώντας τον γιο του, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, του 21χρονου τότε Αλέξανδρου, που προσέτρεξε όταν άκουσε τις φωνές.

Ακολούθως, ο μεγαλύτερος γιος επιχείρησε ν` αποσπάσει το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο 71χρονος συνέχιζε να σημαδεύει τον μικρότερο γιο, ενώ βρισκόταν ήδη τραυματισμένος στο έδαφος. Δεύτερος πυροβολισμός ρίφθηκε στον αέρα, κατά τη συμπλοκή τους, ενώ ο 21χρονος αφού απέσπασε το κυνηγετικό όπλο, κτύπησε τον πατέρα του, που έπεσε κι εκείνος τραυματισμένος στο έδαφος.

Η νοσηλεία του πατέρα 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως μεταφέρθηκε για αποκατάσταση στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, λόγω των κτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι.

Η γιαγιά του θύματος… 

Τραγική φιγούρα ήταν η γιαγιά του θύματος, όπως ανέφερε το δικαστήριο, που έτρεξε να δει τι συμβαίνει, ενώ έζησε ξανά τα τραγικά περιστατικά περιγράφοντας τι είδε στο δικαστήριο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ξεσπάσματα από την μάνα και τον αδελφό του θύματος

Αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, η μάνα του αδικοχαμένου Οδυσσέα καταδικασθέντα  «είσαι φονιάς» ενώ ο Αλέξανδρος, ο αδελφός του θύματος του φώναξε «είσαι ψεύτη», εμφανώς ενοχλημένος από την προσπάθεια του πατέρα του να του φορτώσει την όλη κατάσταση.

Οι εκδοχές που δεν έπεισαν 

Το δικαστήριο αναφέρθηκε στις διαφορετικές εκδοχές που έδωσε ο 71χρονος καθ`όλη τη διάρκεια της δίκης του και στην προσπάθεια της υπεράσπισης να προσβάλει την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας.

Ισχυρίστηκε ότι είδα άγνωστα πρόσωπα στην αυλή 

Ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές που έδωσε ο 71χρονος ήταν πως δέχθηκε αναίτια επίθεση από τον μεγαλύτερο γιο του και δεν θυμάται τίποτα και πως δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι καθώς βγήκε στην αυλή της οικίας και είδε δυο άγνωστα του πρόσωπα στην αυλή.

Άλλη μια εκδοχή από τον πατέρα

Επίσης, το δικαστήριο ανέφερε πως η υπεράσπιση προέβαλε διάφορες εκδοχές που αντικρούονται μεταξύ τους, ενώ σε μια από αυτές ισχυρίστηκε πως ήταν ο πατέρας που προσέτρεξε να σταματήσει συμπλοκή μεταξύ των δυο αδελφιών, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Οδυσσέας, μια εκδοχή που, όπως υπέδειξε, δεν έδωσε ούτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Η πρόθεση να σκοτώσει 

Ανακοινώνοντας την απόφαση του για την ενοχή του 71χρονου, το δικαστήριο είπε πως, το γεγονός πως ο κατηγορούμενος συνέχισε να σημαδεύει το θύμα και μετά τον πυροβολισμό του, δείχνει πως είχε πρόθεση να επιφέρει το θάνατό στον 20χρονο.

Στις 27 Μαρτίου ο μετριασμός της ποινής του 

Είπε ακόμη πως, από τη μαρτυρία, το Κακουργιοδικείο έχει ικανοποιηθεί πως έχουν αποδειχτεί τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και όρισε την 27η Μαρτίου ως τη μέρα αγόρευσης της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που θα του επιβληθεί.

Ικανοποιημένος ο Αλέξανδρος, ο αδελφός του θύματος 

Δικαιωμένος από την απόφαση του Κακουργιοδικείο δήλωσε εξάλλου ο αδελφός του θύματος, Αλέξανδρος, εκφράζοντας παράλληλα θλίψη για τα όσα ισχυρίστηκε ο πατέρας του για τον ίδιο στο δικαστήριο.

“Ελπίζω”, είπε ο Αλέξανδρος, η ποινή που θα αποφασίσει το δικαστήριο για “τον συγκεκριμένο”, όπως προσφώνησε τον πατέρα του, να είναι ανάλογη με τον θάνατο του αδελφού του.

Πηγή: ΚΥΠΕ, i-eidisi

Categories
MAG +ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ