ΘΕΑΤΡΟ

«Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» – Αυτό ετοιμάζει για το καλοκαίρι η ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη

Η θεατρική ομάδα του Λώρη Λοϊζίδη επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι ανεβάζοντας επί σκηνής μια από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1955 , σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού μέχρι το τέλος της σεζόν είχε κόψει 126.000 εισιτήρια. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής όπως ο Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης και Τζένη Καρέζη.

Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε διασκευή κειμένων και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη και σε αυτή θα λαμβάνουν μέρος οι Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοιζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης , Μαρία Μαστρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί. Αστείρευτο χιούμορ από το παρελθόν εμποτισμένο με πολλά στοιχεία της σύγχρονης εποχής σε μια αρμονική συνύπαρξη του παλιού και του καινούριου.

Η παράσταση θα περιοδεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Η Παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 7 και 8 Ιουνίου στο δημοτικό αμφιθέατρο Ιδαλίου.

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο δημοτικό αμφιθέατρο Λακατάμειας (12-13 Ιουνίου), Σκαλί Αγλατζιάς (14-15 Ιουνίου), αμφιθέατρο Δρομολαξιάς (20 Ιουνίου), δημοτικό αμφιθέατρο Δερύνειας( 21 Ιουνίου), δημοτικό αμφιθέατρο Παραλιμνίου (22 Ιουνίου), αρχαίο θέατρο Κουρίου (25,26,27 Ιουνίου) , Πατίχειο αμφιθέατρο Λάρνακας 29 Ιουνίου και αμφιθέατρο Τάλας στην Πάφο (5 -6 Ιουλίου).

Μέσα από την πολιτιστική διάσταση της παράστασης θα θέλαμε να αναδείξουμε και τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με διάφορες δράσεις , όπως την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά οργάνων, την ενίσχυση του αρχείου δοτών του Καραϊσκάκειου ιδρύματος και την στήριξη του στόχου για την δημιουργία εξειδικευμένου «κέντρου Παιδικού Καρκίνου».

Πληροφορίες 70001910

Categories
ΘΕΑΤΡΟ