TV

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Καρβέλα-Epsilon

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Η μεγαλύτερη τηλεοπτική κόντρα της περσινής σεζόν φαίνεται πως έληξε! Ο λόγος για τη διαμάχη του τραγουδιστή Νίκου Καρβέλα με τον τηλεοπτικό σταθμό Ε, που ματαίωσαν το δικαστικό τους ραντεβού, την περασμένη Τετάρτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η διαμάχη του συνθέτη και του τηλεοπτικού σταθμού Ε, που άρχισε μετά τον καβγά του πρώτου με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του καναλιού Μένιο Φουρθιώτη κατά τη διάρκεια του σόου «Star Academy», τους οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες. Οι δύο πλευρές επρόκειτο να συναντηθούν την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφού το κανάλι έχει στραφεί κατά του Νίκου Καρβέλα ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, ενώ εκείνος έχει κάνει αίτηση αναστολής εκτέλεσης.

Στόχος του καναλιού φαίνεται πως ήταν η απαγόρευση μεταβολής της περιουσίας του τραγουδιστή μέχρι τη συζήτηση και την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής. Ωστόσο, αν και οι δύο υποθέσεις εκφωνήθηκαν κανονικά από την πρόεδρο της έδρας, καμία από τις δύο πλευρές δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο μερών, που προφανώς αποφάσισαν να λύσουν το ζήτημα εξωδικαστικά.

Το τέλος της συνεργασίας του Νίκου Καρβέλα με το κανάλι ανακοινώθηκε στα τέλη Μαΐου, λίγες ημέρες μετά την έντονη λογομαχία τού μουσικοσυνθέτη με τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια του σόου της Κυριακής. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον Νίκο Καρβέλα να φωνάζει «η δικτατορία σας τελείωσε» και να επισημαίνει πως η προηγούμενη παρότρυνση του Μένιου Φουρθιώτη να αποχωρήσει συνιστά διάρρηξη συμβολαίου.

Λίγες ημέρες αργότερα το Epsilon κινήθηκε νομικά εναντίον του Νίκου Καρβέλα για µη τήρηση των όρων και, κατ’ επέκταση, της συνεργασίας του µε το «Star Academy». Ετσι, με µια διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε στις 26 Ιουνίου, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., ως ιδιοκτήτρια του καναλιού, διεκδίκησε από το μουσικοσυνθέτη ως ρήτρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ.

Το Epsilon είχε καταγγείλει τη συνεργασία µε το συνθέτη και ζητούσε από τον ίδιο αλλά και από όσους εγγυήθηκαν τη συνεργασία µαζί του (δηλαδή την εταιρία καλλιτεχνικών παραγωγών Vanillia ΕΠΕ, στην οποία εμπλέκονται ως βασικός μέτοχος η Αννα Βίσση και ως νόμιμος εκπρόσωπος η αδερφή της, Νίκη Βίσση) τη ρήτρα των 500.000 ευρώ και για την περαιτέρω ζημιά που υπέστη το κανάλι, ύψους 2.500.000 ευρώ.

Ο καβγάς και οι Διάλογοι-δηλητήριο

Το έναυσμα για να μπει «φωτιά» στο πλατό του κυριακάτικου σόου του Ε ήταν η αποκάλυψη του Νίκου Καρβέλα ότι του ήρθε εξώδικο επειδή στην προηγούμενη εκπομπή… δεν μιλούσε αρκετά. Ο παρουσιαστής δεν ήθελε να ακουστεί όλο αυτό στον αέρα και δεν άργησε ο διάλογος μεταξύ τους να πάρει απρόβλεπτη τροπή. Ο Νίκος Καρβέλας ξεκίνησε να διαμαρτύρεται επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος για να κάνει την κριτική του δύο φορές και ξέσπασε κατά του παρουσιαστή, ο οποίος ήθελε να συνεχίσουν τη διαδικασία του σόου. «Παρακαλώ πολύ! Αν συνεχίσετε, θα κλείσω το μικρόφωνο. Κύριε Ασπρούλια, παρακαλώ πολύ, κόψτε του τον ήχο», είπε ο παρουσιαστής. Οταν στην επόμενη διαγωνιζόμενη δόθηκε ο λόγος στον κριτή, εκείνος επανήλθε με κριτική που αφορούσε στον ίδιο τον παρουσιαστή!

Καρβέλας: Η δικτατορία σας τελείωσε;

Φουρθιώτης: Αυτός είναι ο κανονισμός του «Star Academy». Αν σας αρέσει… Αν δεν σας αρέσει, είναι δικό σας θέμα και δεν αφορά στο τηλεοπτικό κοινό. Εδώ ο ρόλος σας είναι για να κρίνετε.

Κ.: Κι εσείς όχι για να κρίνετε εμάς. Δεν μπορείτε να κρίνετε εμένα.

Φ.: Αυτή είναι η διαδικασία του «Star Academy». Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να αποχωρήσετε! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Από εκεί, παρακαλώ.

Κ.: Ποιος το κρίνει αυτό; Υπακούστε, λοιπόν, και μιλήστε στη δικτατορία του παρουσιαστή που κρίνει ποιοι είναι οι όροι. Δεν μπορείτε να μην επιτρέπετε να μιλούν οι κριτές.

Φ: Κύριε Καρβέλα, αν δεν σας αρέσει, να αποχωρήσετε από το σόου.

Κ: Είστε για να παρουσιάζετε, όχι για να κρίνετε.

Φ.: Αν δεν σας αρέσει η διαδικασία, αποχωρήστε! Αποχωρήστε!

Κ.: Με διώχνετε; Οταν αποφασίσετε να γίνετε παρουσιαστής και να εκτελείτε τα χρέη του παρουσιαστή…

Φ.: Δεν είστε εδώ για να με κρίνετε, κύριε Καρβέλα, εσείς. Είμαι εδώ για να με κρίνει το 1 εκατομμύριο. Δεν είστε για να κρίνετε εμένα.

Κ.: Εγώ είμαι για να κρίνω, εσείς για να παρουσιάζετε. Το συμβόλαιο, λοιπόν, το δικό μου λέει ότι έχω έρθει για να κρίνω και θα κρίνω όπως θέλω. Λοιπόν, η κριτική μου είναι η εξής: Οτι πρωτίστως, όταν παρουσιάζετε τους κρίνοντες, δεν θα τους λέτε ποτέ τι να πούνε ούτε θα τους λέτε ποτέ να αποχωρήσουν επειδή δεν σας βολεύουν αυτά που λένε. Δεν μπορείτε εσείς να πείτε σε κανέναν κρίνοντα να αποχωρήσει. Αυτό αποτελεί διάρρηξη του συμβολαίου, τη στιγμή που εσείς αποφασίζετε ποιος θα μείνει και ποιος όχι, τη στιγμή που κάνω άριστα τη δουλειά μου, κρίνω. Αυτή τη στιγμή ο δικηγόρος μου βλέπει το σόου και σας άκουσε να λέτε να αποχωρήσω.

Γράφει η Γεωργία Σωτηρίου στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Categories
TVΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ