ΠΡΟΣΩΠΑ

Η αθλήτρια που με το άλμα της μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και χάρισε στην χώρα μας ένα μοναδικό μετάλλιο

Έγινε η αθλήτρια με την μεγαλύτερη διαφορά σωματικού ύψους, μόλις 1.70μ. και ύψους το οποίο υπερέβη 2.03μ., δηλαδή 33 ολόκληρα εκατοστά

Η αθλήτρια που με το άλμα της μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και χάρισε στην Ελλάδα ένα μοναδικό μετάλλιο

Τέσσερα χρυσά και τέσσερα αργυρά μετάλλια κατάφερε να κερδίσει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στις 3 Αυγούστου του  1996 στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Η χώρα μας κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες χάρη στην αθλήτρια Νίκη Μπακογιάννη η οποία μας χάρισε ένα μοναδικό μετάλλιο την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών αγώνων.

Η 28χρονη τότε αθλήτρια είχε έρθει  δεύτερη το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στο 1.96μ και  οι ελπίδες ήταν μηδαμινές καθότι φαβορί ήταν η Στέφκα Κωνσταντίνοβα.

Παρόλα αυτά η Νίκη Μπακογιάννη ήταν αποφασισμένη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να κάνει το άλμα της ζωής της.

Η αθλήτρια έκανε το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ περνώντας άνετα το 1.99, στην δεύτερη προσπάθεια πέρασε τα 2.01 και στην τρίτη κατάφερε να περάσει τα 2.03 κατακτώντας  το αργυρό μετάλλιο.

Η Μπακογιάννη καταχειροκροτήθηκε από την αντίπαλό της Κωνσταντίνοβα!

Εκτός από το αργυρό μετάλλιο που ήταν και το μοναδικό στο στίβο στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα, η Νίκη Μπακογιάννη κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το μοναδικό της κατόρθωμα. Έγινε η αθλήτρια με την μεγαλύτερη διαφορά σωματικού ύψους, μόλις 1.70μ. και ύψους το οποίο υπερέβη 2.03μ., δηλαδή 33 ολόκληρα εκατοστά.

Πηγή: star.gr

Categories
ΠΡΟΣΩΠΑ